Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Rondele fragede cu nuca, zahăr brun și scorțișoară

Reteta rondele fragede cu nuca:

Aluatul meu fraged de cornulețe l-am combinat cu umplutura făcută din amestecul zahărului brun, scorțișoară și nucă măcinată, astfel au rezultat aceste rondele fragede cu nuca.

Ingrediente:

  • 1 tava cuptor
  • 75 g unt moale
  • 75 ml ulei
  • 75 ml lapte rece
  • 1 plic praf de copt stins în 3 linguri de oțet
  • 1 praf sare
  • cât cuprinde făină (a ieși un aluat moale dar nelipicios – ca lobul urechii)

Pentru umplutură:

  • 100 g nuca măcinată
  • 100 g zahăr brun

Instrucțiuni de gătit:

Pas 1

Untul se amestecă cu o lingură de lemn cu sarea apoi se adaugă uleiul, se freacă ambele până devine ca o pastă de cremă, apoi punem laptele și amestecăm. Se poate și mixa.

Pas 2

Praful de copt stins în oțet pus peste compoziția, amestecăm repede și încorporăm făina puțin câte puțin. Frământăm repede și atât cât să se încorporeaze bine ingrendientele. Aluatul trebuie să fie moale dar nelipicios. Lăsăm în frigider, la odihnit, cel puțin 2 ore.

Pas 3

Amestecăm ingredientele uscate. Apoi întindem aluatul subțire și presam din umplutură după preferință. Pentru a se îmbina aluatul cu umplutura mai bine, eu am bătătorit cu o lingură suprafața.

Pas 4

Am făcut ruloul și tăiat dimensiuni de un deget grosime. Am presărat din umplutură rămasă și presat ușor rondelele. Am copt la cuptorul preaincalzit la 180 grade C până s-au rumenit ușor.

 

Pe site-ul nostru găsiți miez de nucă, gata curățat, disponibil în cantități diferite.

Dacă v-a plăcut rețeta noastră, ne puteți urmări și pe pagina noastra de Facebook.

Recomandă?
You were not leaving your cart just like that, right?

Pleci fără să finalizezi comanda?

Adaugă adresa de email mai jos și îți salvăm produsele din coș pentru mai tarziu.